Blanckerserf 7, 8077 RX, Hulshorst (Nunspeet)
06 - 23 54 46 98 info@twin-go.nl
Samen optrekken en werken aan structurele oplossingen

Begeleiding van startende leerkrachten

Overvolle klasIn een persbericht van 12 februari 2014 (http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/13/betere-start-voor-beginnende-leraar.html) werd bekend gemaakt dat minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker meer geld willen vrijmaken voor de begeleiding van startende leerkrachten in het onderwijs, om deze zo te behouden voor het vak.

Twin-Go onderschrijft het belang van deze investering. Op de PABO ligt al jarenlang het accent vooral op het lesgeven, daarnaast op het ontwikkelen van en reflecteren op jezelf als leerkracht, maar van oudsher veel minder op zaken als oudercontacten, klassenmanagement en het functioneren binnen een schoolteam.

Juist op deze punten is veel winst te behalen: door een goed klassenmanagement verlaag je immers direct je eigen werkdruk, een goede relatie met ouders en collega’s is cruciaal om een beter zicht te krijgen op kinderen en moeilijke momenten te kunnen delen.

Er zijn diverse vormen van begeleiding mogelijk. In een intakegesprek kunnen we bekijken wat het beste past bij jou als leerkracht en bij de school of schoolvereniging waarvoor je werkt.

Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

  • Individueel coaching traject
  • Begeleide intervisie binnen je eigen schoolteam of verband van scholen
  • Begeleide intervisie met andere starters in de regio
  • Cursus bestaande uit 3 middagen (omgaan met je klas, team, ouders)

Een combinatie is uiteraard mogelijk. Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen of bellen met Anneke de Vries 06-23544698.

Twin-Go Blog: Klaar voor de start?